Annuleringsservice

Annuleringsservice

Annuleren tot 8 weken voorafgaand aan het pensionverblijf kan altijd kosteloos. Vanaf 8 weken tot aan de logeerpartij gelden de annuleringsregels zoals omschreven in de algemene verblijfsvoorwaarden. Wilt u liever kunnen annuleren tegen lagere kosten? Vanwege alle onzekerheden tegenwoordig kunt u ook kiezen voor het bijboeken van een annuleringsservice. Dit is niet verplicht, als u er niet voor kiest gelden de eerder genoemde annuleringsregels.

Annuleren tegen lagere kosten

In het kort
Kost: 10% van de verblijfskosten
Annuleren: zonder opgaaf van redenen op elk moment na reservering
Restitutie bij eerder terugkomen, het aantal nachten dat de kat eerder is opgehaald wordt terugbetaald, minus € 25 administratiekosten

In het lang
Wel zeker van een plekje voor uw kat, maar annuleren tegen lagere kosten.
Sinds het laatste jaar is ook Wel voor de Poes genoodzaakt zich aan de annuleringsregels in de algemene voorwaarden te houden. Voorheen sprongen we daar heel coulant mee om, maar helaas gaat dat niet meer. Door beleid en ontwikkelingen op het gebied van reizen is het verblijf van de katten in het pension een onzekere factor geworden en daarmee ontstond rechtstreeks ook onzekerheid over onze broodwinning. Na een paar maanden wikken wegen hebben we de annuleringsregels iets versoepeld, maar zijn er wel strikter mee omgegaan.

Nu een jaar later elke reis naar het buitenland afhankelijk is van een pcr-test, kunnen onze annuleringsregels best vervelend uitpakken voor de katteneigenaren. Als heel kort voorafgaand aan het verblijf, wordt geannuleerd, is zelfs het volledige verblijfsbedrag verschuldigd. Daar biedt de annuleringsservice uitkomst in.

Annuleren tot 8 weken voorafgaand aan het pensionverblijf kan altijd kosteloos, ook volgens de normale annuleringsregels. Maar nu kunt u ook annuleren tegen lagere kosten. Ongeveer 9 weken voorafgaand aan het pensionverblijf stemmen we in overleg af of u wilt boeken mét of zonder de annuleringsservice. Maakt u een boeking voor een periode die dichterbij ligt dan over 8 weken? Dan kunt u de annuleringsservice ook afsluiten, dan betaalt u 10% + € 25,-

Bij twijfel over uw reis, om wat voor reden dan ook, bijvoorbeeld als uw reis afhankelijk is van een pcr-test, de mogelijkheid dat er een negatief reisadvies komt, omstandigheden binnen uw familie die nog niet duidelijk zijn. Wat dan ook, de reden voor uw twijfels hoeft u niet te vertellen. U kunt bij gebruik van de annuleringsservice zonder opgaaf van redenen annuleren.

Hoe werkt het?

U boekt een periode in het pension. Dat is een x-aantal nachten, waarvoor een verblijfstarief geldt. Als u gebruik maakt van de service ontvangt u een factuur voor 10% van het verblijfstarief, die u per omgaande betaalt. Zodra de betaling bij ons binnen is, is de regeling van kracht. U betaalt deze service alleen over de geboekte nachten, niet over extra zaken als toedienen medicatie, borstelbeurten of andere services die u bijboekt.
Boekt u een periode die dichterbij ligt dan over 8 weken? Dan betaalt u 10% + € 25,-.

Moet u inderdaad annuleren? Als dit voorafgaand aan het verblijf gebeurt, dan ontvangt u geen verdere factuur voor de verblijfskosten.

Eerder terugkomen

Maar ook als u eerder moet terugkomen is deze regeling voordelig. U krijgt, in tegenstelling tot de normale annuleringsregels, restitutie van het aantal nachten dat u de kat eerder heeft opgehaald, minus een bedrag van € 25,- administratiekosten. De reden voor het eerder ophalen van uw kat maakt voor de regeling niet uit.

Verblijf verplaatsen
Als u uw vakantie verplaatst: Een paar dagen schuiven is nooit een probleem, mits er plek is. Verplaatst u echter het verblijf naar een geheel andere periode, dan wordt dit gezien als een annulering. Voor het nieuwe verblijf kunt u uiteraard wel weer de annuleringsservice kiezen.