Corona-regeling kattenpension / kattenhotel

Opvang kat coronapatiënten en zorgverleners

Kattenpension Wel voor de Poes wil graag haar steentje bijdragen om het leed dat het coronavirus veroorzaakt iets te verzachten en biedt daarom graag dit gebaar aan.

Ben jij, is familie of zijn kennissen/vrienden getroffen door het coronavirus? Zit je ziek thuis, lig je in het ziekenhuis of ben jij die reddende engel die momenteel dag in dag uit bezig is om mensen te redden als zorgverlener? Dan neemt Kattenpension Wel voor de Poes graag met veel liefde de zorg voor je kat van je over. Wij zullen je regelmatig foto’s, filmpjes en verhaaltjes sturen, zodat je kat toch nog een beetje bij je is.

Speciale verblijfsregeling Wel voor de Poes

Het verblijf bieden wij aan tegen kostprijs, zijnde 6 euro per kat per dag (inclusief voer). Dit om elkaar in de strijd tegen corona te steunen waar we kunnen. Deze speciale regeling geldt alleen voor mensen die getroffen zijn door het coronavirus (ziek zijn) en voor zorgverleners zoals artsen, dokters, doktersassistenten, verpleegkundigen en ambulancepersoneel. Deze regeling loopt tot 1 juni 2020. Tenzij de situatie met betrekking tot het virus al eerder verbetert. Hier hopen wij natuurlijk allemaal op.

De kat dient te zijn ontwormd, behandeld tegen vlooien en volgens de normale entingsvoorwaarden te zijn ingeënt tegen in elk geval kattenziekte en niesziekte. Het ontvlooien en ontwormen kunnen wij ook verzorgen.
Voor het verblijf kan een periode van maximaal 1 maand worden afgesproken, die desgewenst kan worden verlengd of kan worden ingekort (bij bijvoorbeeld sneller herstel). Kan de kat eerder weer naar het eigen huis, geven we bij uitzondering ook restitutie van de teveel betaalde dagen.

Ophalen met de kattentaxi

Is het zelf brengen van de kat of katten moeilijk dan haalt Kattenpension Wel voor de Poes de kat op. De kat terug thuis brengen na het verblijf is ook geen probleem. Tot aan 10km afstand, doen we dit binnen deze regeling gratis.

Veiligheidsvoorschriften voor het ophalen of brengen van een kat

Vanwege het coronavirus nemen wij strikte maatregelen in acht conform de veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Dit ter voorkoming van de overdracht van het virus.

 • Op zachte materialen kan het virus tot 24 uur overleven. Daarom adviseren wij je om de handen zeer goed te wassen met desinfecterende zeep en te drogen met een schone handdoek voor dat u de kat in de reismand plaatst.
 • Op harde materialen zoals kunststof en plastic kan het virus tot wel 3 dagen overleven daarom vragen wij je om het paspoortje en de reismandje (buiten, binnenkant en deurtje) ook te desinfecteren voor ons.
 • Je dient zelf voor een reismand te zorgen en de kat in de reismand te doen, want wij gaan niet het huis in.
 • Kleedje of handdoek in de mand mag, maar wordt bij aankomst in pension direct gewassen op 60 graden. Kranten (en ander wegwerpmateriaal) worden weggegooid. U krijgt een ontsmet kleedje van ons in de mand als de kat weer naar huis gaat.
 • Denk aan het vaccinatieboekje met daarin de inentingen van de kat. Deze graag desinfecteren voor dat u het boekje aan ons meegeeft.
 • De overdracht van de reismand zal ook volgens richtlijnen moeten. Dit kunnen we per situatie samen afstemmen.

Reserveren voor je kat?

Kun jij vanwege het coronavirus niet voor je kat zorgen, of wil je graag reserveren voor de kat van familie, vrienden of kennissen met dat probleem? Vul dan het reserveringsformulier in op de website of neem telefonisch contact met mij op via 06-44960675. Vermeld bij bijzonderheden dat je als patiënt of zorgverlener gebruik wilt maken van de corona-regeling. Let op dat je de tekst ‘uw gegevens zijn met succes verzonden en ontvangen’ ziet, dan weet je zeker dat reservering goed is doorgekomen. Wij sturen je binnen 24 uur een bevestiging van je reservering.

Reserveren

 • Gegevens betreffende verblijf

 • Datumnotatie:DD dot MM dot JJJJ
 • Datumnotatie:DD dot MM dot JJJJ
 • Ondergetekende

  Hierna ook genoemd 'eigenaar'
 • Gegevens kat

 • Naam M/V Geboren Steriel Ras Vacht Kleur Chip Voer Karakter Overig Extra's Dierenarts Plaats Kattenziekte Niesziekte  
                                 
  There are no katten toegevoegd.

  Maximum number of katten toegevoegd reached.

 • Datumnotatie:DD dot MM dot JJJJ
 • Datumnotatie:DD dot MM dot JJJJ
 • Datumnotatie:DD dot MM dot JJJJ

Mail: pension@welvoordepoes.info