Ziggo mail komt niet aan (per 22 januari 2018 – tot heden)

Sinds twee weken ontvang ik zo nu en dan bericht dat mensen die van mij een mail verwachten, deze mail niet hebben gehad.
Ondertussen is duidelijk dat dit allen Ziggo klanten betreft.

Ik heb vandaag (6 februari) contact gehad met Ziggo. Deze spelen de vraag waarom mail van Wel voor de Poes niet aankomt, door naar een speciale afdeling.

Omdat ik niet weet wanneer e.e.a. opgelost zal zijn, en ook niet weet wie er allemaal Ziggo als provider hebben, zal ik vanaf heden naar iedereen die ik mail, ook een WhatsApp bericht sturen. Als de mail dan niet wordt ontvangen, is het handig als ik even een appje terugkrijg, zodat ik de informatie via WhatsApp of een ander kanaal kan doorsturen.

Ik hoop dat dit probleem simpel op te lossen valt. Mogelijk heeft het iets met SPAM te maken (die op zo’n manier gefilterd wordt, dat het ook niet bij de mensen binnenkomt, maar op de achtergrond al wordt gefilterd). Vanwege het woordje ‘Poes’. Beetje lastig voor een kattenpension, maar het zij zo. We zitten er in ieder geval bovenop en zodra alles weer normaal is, volgt er uiteraard weer een update hierover.

Groeten Maud!

Nieuws