Fotoreportages gaan wijzigen

De afgelopen drie jaar heb ik met veel plezier fotoreportages gemaakt van de katten die in het pension logeerden. Heel leuk om te doen en dit werd ook heel erg door iedereen gewaardeerd.

De fotoreportages waren zowel op mijn website als op de facebookpagina te vinden. Een serie geselecteerde foto’s, die met bijgeschreven teksten als het ware het pensionverblijf verhaalde van begin tot het einde van de logeerpartij.

Het is sinds de opening elk jaar drukker geworden in het pension. Wat ook betekent dat er steeds meer fotoreportages te maken zijn. Echter, juist omdat het drukker is met katten, raakte de verhouding een beetje scheef. Voor elke kat van wie ik een reportage maak besteed ik tijd achter de computer in plaats van in het pension.

Na een peiling via facebook, waarin ik klanten en volgers om hun mening vroeg hoe ze het zouden vinden als de foto’s voortaan veel beperkter langs zouden komen. Hieruit is gekomen dat men het wel erg leuk vindt, de reportages, maar overwegend toch wel begrip dat het werk wat daarmee gepaard gaat niet uit de hand moet gaan lopen.

Wat mij leuk lijkt is om, naast een beperkte reportage via de website en facebook, de foto’s van katten nog wel te mailen naar klanten. Het zijn dan wel geen ‘verhaaltjes’ meer, maar gewoon een serie foto’s van begin tot eind van het verblijf. Wat dan misschien nog wel het beste idee is, is om de klanten eerst te vragen of ze dat willen.

Graag wil ik iedereen bedanken voor hun onaflatende interesse in de fotoseries van het pension de afgelopen drie jaar en ik hoop dat de nieuwe manier van foto’s publiceren nog altijd door velen gevolgd blijft worden.

Maud