Voorwaarden

Voorwaarden

Inentingen


Belangrijk! Voor een pensionverblijf is een inenting tegen kattenziekte en niesziekte verplicht. De inentingen mogen niet verlopen tijdens het verblijf van uw kat. En zonder geldig vaccinatieboekje kan uw kat niet in het pension worden opgenomen!

In een pension (en ook in asiels of bij fokkers) is het risico op het overdragen van ziektes hoger. De katten verblijven in één ruimte en komen met grotere regelmaat met elkaar in contact dan in hun huiselijke omgeving. Vertel uw dierenarts dat uw kat naar een pension gaat en wat onze inentingsvoorwaarden zijn. Zonder de verplichte inentingen zoals in onze voorwaarden opgenomen kan uw kat niet bij ons logeren.

De Kattenziekte-, Niesziekte- en eventueel de Chlamydia enting, kunnen tot uiterlijk 2, liefst 3 weken voordat een kat komt logeren gegeven worden.
De Bordetella enting, kan tot (let op!) uiterlijk 6, liefst 8 weken voordat een kat komt logeren gegeven worden.
De entingen hebben ook verloopdata. De enige enting waarvan de verloopdatum strikter is vastgesteld dan de cyclus van de dierenarts, is de enting tegen niesziekte. Deze mag tijdens het verblijf niet over de 10 maanden heen gaan. Hieronder vindt u de informatie over welke entingen verplicht zijn en welke nog meer beschikbaar zijn.
De verloopdata van entingen kunnen per merk en enting verschillen. Check tijdig de entingen in het vaccinatieboekje van uw kat met de entingsinformatie hieronder. Als u twijfelt, kunt u mij bellen of mailen, dan kijk ik even mee.

Verplicht:
Kattenziekte- en Niesziekte enting

Meer informatie Kattenziekte

Meer informatie niesziekte

Niet verplicht
Bordetella en Chlamydia enting

Meer informatie Bordetella

Meer informatie Chlamydia

Vlooien en wormen

Wanneer uw kat bij ons komt logeren dan is het belangrijk dat hij ontwormd is en vrij van vlooien en mijt wordt gebracht.
Het is aan te raden in de week voor het pensionverblijf uw kat nog te behandelen tegen vlooien en wormen.
Mochten wij alsnog vlooien, wormen of andere parasieten ontdekken bij uw kat, dan zullen wij hem daartegen moeten behandelen. De kosten hiervoor worden aan u doorberekend.

Katers

Ongecastreerde katers kunnen tot aan een leeftijd van plusminus 6 maanden in het pension verblijven. Daarna zullen ze gecastreerd moeten zijn om in het pension te kunnen logeren.

Gezondheid

Vertelt u ons eventuele bijzonderheden over de gezondheid van uw kat. Kauwt u kat op elastiekjes, kan hij een normale deurknop openen? Heeft uw kat wel eens een ongeluk meegemaakt, of is uw kat misschien recentelijk nog ziek geweest? Als hier nog een nasleep van komt en wij zijn niet op de hoogte, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Wij willen graag dat u uw kat ook weer gezond mee naar huis kunt nemen.

Dierenarts

Mocht er iets met uw kat aan de hand zijn tijdens het verblijf en het is nodig een dierenarts te raadplegen, dan doen we dat. Natuurlijk stellen wij u op de hoogte. Wij werken met een vaste dierenarts, maar vragen bij de reservering altijd naar de gegevens van uw eigen dierenarts zodat we het dossier van uw kat kunnen raadplegen. Gemaakte kosten voor een eventuele dierenartsbehandeling zijn voor uw rekening.

Samen met u, hopen wij natuurlijk niet dat het gebeurt, maar mogelijkerwijs komt uw kat juist tijdens uw afwezigheid te overlijden. Wij zullen u te allen tijde informeren mochten wij een dierenarts moeten raadplegen of wanneer uw kat onverhoopt komt te overlijden. Een kat die overlijdt tijdens zijn verblijf in het pension wordt (in overleg met u) bij onze dierenarts in bewaring gehouden tot u terug bent. U heeft dan nog gelegenheid om afscheid te nemen en na te denken over een laatste rustplaats.

Algemene voorwaarden

Op alle verblijfsovereenkomsten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
U vindt ze in bijgaand document: algemene-verblijfsvoorwaarden.

Lees verder:

Logeren bij Wel voor de Poes

Hoe werkt het bij Wel voor de Poes

Tarieven van Wel voor de Poes